ZF 24

Alro a investit 100 mil. dolari pentru a-şi reduce consumul de energie cu 10%

Alro a investit 100 mil. dolari pentru a-şi reduce...

Autor: Adrian Cojocar

15.10.2013, 00:05 363
Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), parte a grupului Vimetco, controlat de miliardarul rus Vitali Maşiţki, a investit de la preluarea companiei, în 2002, circa 100 mil. dolari în vederea creşterii eficienţei energetice, investiţii care au avut ca efect reducerea pe ansamblu cu 10% a consumului de electricitate ale combinatului şi cu 30% a nivelului consumului de gaze faţă de anul 2003.
 
 
Investiţiile au fost îndreptate cu precădere către activitatea de procesare a aluminiului, unde consumurile de electricitate şi gaze au fost reduse substanţial în acelaşi interval, cu 75% şi respectiv 90%.
 
Compania are însă consumuri ridicate de energie în procesul de obţinere a aluminiului primar, reprezentanţii Alro precizând că în această zonă consumurile nu mai pot fi reduse prin investiţii din cauza procesului tehnologic de obţinere a aluminiului bazat pe electroliză, care nu mai poate fi eficientizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO