ZF 24

Altur vrea sa-si majoreze capitalul cu 29,4 mil. lei

07.06.2007, 17:35 19

Producatorul de componente auto Altur Slatina intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 29,4 milioane de lei (circa 9,005 mil. euro), de la 26,7 milioane de lei (circa 8,17 mil. euro) la 56,2 milioane de lei (circa 17,21 mil. euro), pentru constituirea capitalului de lucru, achizitionarea de active mobiliare si imobiliare si investitii tehnologice.
Conducerea companiei propune realizarea operatiunii prin emiterea unui numar de 294,3 milioane de actiuni noi, cu valoarea nominala de 0,1 lei, potrivit unui comunicat Altur transmis, astazi, Bursei de Valori Bucuresti.
Actionarii vor avea drept de preferinta la subscrierea de actiuni, care se va desfasura in trei etape.
In prima etapa de subscriere fiecare actionar va putea subscrie un numar de 11 actiuni la 10 titluri detinute, la a doua pot subscrie actionarii care au subscris si varsat sumele subscrise in prima etapa, dupa regula ?primului venit la inscriere, primul servit? si va putea subscrie ?cat va dori? din actiunile ramase.
In ultima etapa actionarii vor plati un pret de 0,11 lei, din care 0,1 lei reprezinta valoarea nominala a actiunii, iar 0,01 lei prima de emisiune, se spune in comunicat.
Prima etapa de subscriere va avea loc in 30 de zile calendaristice dupa publicarea hotararii privind majorarea capitalului social in Monitorul Oficial, iar a doua in zece zile calendaristice de la data expirarii primei etape.
Totodata, conducerea propune investitorilor constituirea unei societati mixte cu firma Honsel din Germania.
Actionarii vor discuta propunerile administratorilor la 11 iulie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO