ZF 24

Ambasadorul Americiii la Bucuresti: Romania trebuie guvernata de legi, nu de cei care detin o majoritate de 50%

15.12.2009, 17:14 19

"Asemenea Americii, Romania trebuie sa aspire sa fie o tara cuun guvern condus de legi, nu de barbati si femei si nu o tara undepoliticile si legile sunt influentate de partidul care intruneste omajoritate de 50% plus unu din voturi. Insa in acelasi timp,Romania trebuie sa devina o tara care incearca sa obtinareconciliere si armonie dupa incheierea alegerilor.

Pe scurt: este timpul pentru actiune, nu doar pentru certuri", adeclarat astazi ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, MarkGitenstein, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintareaFondului pentru Sprijinirea Democratiei in Europa de Est (SEED).Legea prin care s-a infiinta SEED a fost semnata de presedinteleGeorge Bush in noiembrie 1989.

In opinia opinia ambasadorului, existenta unui "guvern condus delegi" inseamna reformarea sectorului public, ce include cincidirectii:
1: Asigurarea unui buget modern, obligatoriu, multianual.
2: O administratie publica profesionista si independenta, capabilasa ia decizii administrative obligatorii pe baza unui regim dereglementare obiectiv.
2: Un sistem judiciar independent si dezinteresat si un Parlamentcare permite pedepsirea membrilor sai care incalca legea.
2: O presa independenta si obiectiva.
5: O tara care garanteaza libertatile civile si in careminoritatile religioase si politice sunt protejate de capriciilemajoritatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO