ZF 24

Analist BCR: Piata de capital din Romania nu recupereaza, ci este in crestere

11.11.2009, 13:56 29

Piata de capital din Romania nu recupereaza, ci este increstere, tendinta care se va mentine in perioada urmatoare, chiardaca vor exista corectii, a declarat, miercuri, Mihai Caruntu,seful departamentului de cercetare pe piata de capital al BCR,informeaza Mediafax.

"Asa cum arata cifrele, in cazul pietei de capital din Romanianu se este vorba de o recuperare, ci este o piata in crestere.Chiar daca vom avea corectii, cresterea va continua in perioadaurmatoare", a precizat reprezentantul BCR.

Bursa a crescut continuu in perioada martie - septembrie, urmandevolutia pietelor de capital mature, astfel ca in decurs de numaisapte luni indicele general al BVB, BET-C, a urcat de 2,1 oricomparativ cu nivelul de la finele lunii februarie, cand a atinspunctul minim din ultimii cinci ani.

Seria de sapte luni de crestere s-a incheiat in luna octombrie,cand piata a stagnat, la fel ca restul burselor externe. Totusi,comparativ cu nivelul de la finele anului trecut, bursa era lafinele lunii octombrie in crestere cu 34,2%.

Caruntu a adaugat ca bursa are o "adancime redusa, dar seasteapta ca Fondul Propietatea sa dubleze aceasta adancime".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO