ZF 24

Analisti: Preluarea Zapp reduce numarul de optiuni dar creste competitia

Analisti: Preluarea Zapp reduce numarul de optiuni dar creste competitia
27.10.2009, 17:57 31

Preluarea Zapp de catre Cosmote va duce, cel mai probabil, ladisparitia unor produse si servicii din oferta operatorului,reducand astfel numarul de optiuni aflate la dispozitia clientilorinsa concurenta va avea, pe ansamblu de castigat, crede IulianCirciumaru, consultant al companiei A.T. Kearney.

"In general, pentru clienti este intotdeauna bine sa aiba mai multeoptiuni din care sa aleaga. Prin achizitia Zapp de catre Cosmoteclientul de servicii telecom pierde oportunitatea de a alegedintr-o gama mai vasta de produse. Vorbind despre Zapp, acestaspect este cu atat mai important avand in vedere caracteristicileproduselor lor, care au anumite functii care le diferentiaza clarpe piata (spre exemplu posibilitatea de a suna utilizatori deYahoo! Messenger)", a spus Circiumaru pentru ZF.

"Totusi, avantajul acestor miscari de pe piata este acela capresiunea pe preturi va fi mai mare iar aceasta diferenta ar trebuisa se reflecte in buzunarele consumatorilor. De asemenea, clientiiCosmote vor beneficia de accesul la un portofoliu complet deservicii, in loc sa-si externalizeze unele solicitari catre altioperatori de pe piata", adauga oficialul companiei deconsultanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO