ZF 24

Analistii Emporiki: bancile mici vor fi fortate sa fuzioneze

25.02.2007, 18:34 15

Bancile grecesti trebuie sa se extinda rapid astfel incat sa ajunga la un nivel care sa le permita sa joace un rol important in regiunea Europei de Sud-Est in urmatoarea faza de fuziuni si achizitii, arata un studiu realizat de Emporiki Bank.
Grupul Emporiki Bank, care a fost achizitionat anul trecut de gigantul francez Credit Agricol, opereaza o filiala si pe piata locala. Emporiki Bank Romania este insa unul dintre jucatorii de talie mica de pe piata locala. Pana acum, francezii nu au dat un semn clar privind operatiunile din Romania.
"Procesul de privatizare in tarile din Balcani este deja aproape de final (de exemplu in Romania si Bulgaria). Urmatorul pas dupa privatizare va fi un nou val de fuziuni si achizitii, pe fondul concentrarii mai mici a sectorului. Bancile locale de mici dimensiuni vor fi "fortate" sa fuzioneze, pentru a supravietui intr-un mediu tot mai concurential", scriu analistii Emporiki Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO