ZF 24

Analistii raman pesimisti in privinta Erste Bank

23.12.2008, 11:07 11

Analistii Societe Generale au redus pretul tinta pentru actiunile Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, de la 33 la 23 de euro pentru urmatoarele douasprezece luni, anticipand inclusiv o scadere a profitului alocat pe actiune in 2009 si 2010 din cauza unei cresteri mai slabe si a majorarii costurilor legate de riscul de credit. Totusi, SocGen pastreaza recomandarea de cumparare pentru actiunile Erste, considerand ca acestea au potential de revenire in 2009 in conditiile in care este de asteptat ca banca sa primeasca de la stat capitalul necesar.

Andreas Treichl, CEO al Erste Group, a estimat ca va atrage cele 2,7 mld. euro negociate cu statul austriac in primul trimestru al anului viitor.

Mai pesimisti, analistii bancii elvetiene UBS au taiat pretul tinta pentru actiunile Erste de la 21 la 16 euro, sustinind ca grupul austriac va suferi o scadere a randamentului capitalului propriu. UBS are o recomandare neutra in privinta tranzactiilor cu titluri Erste.

Ieri, actiunile Erste Bank continuau miscarea de crestere rapida inceputa luni pe bursa de la Viena, ajungand in primele ore de la deschidere pana la 14,37 de euro pe actiune, dupa ce vineri coborasera pana la un minim de 12,5 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO