ZF 24

ANCOM: Reteaua de telefonie mobila a RCS&RDS, la jumatate fata de Vodafone si Cosmote

03.12.2009, 17:33 20

Reteaua de telefonie mobila a companiei locale RCS&RDSacopera o jumatate din populatia Romaniei, in timp ceinfrastructura de comunicatii a unor jucatori precum Vodafone siCosmote acopera peste 99% din populatie, conform unor datepublicate de autoritatea de reglementare in comunicatii(ANCOM).

Reteaua RCS&RDS acopera 56,4% din populatie, fata de 99,41%- Vodafone, 97,7% - Zapp, si 99% - Cosmote. Reteaua de telefoniemobila a Romtelecom acopera 32,5% din populatia Romaniei, potrivitaceleiasi surse.

In ceea ce priveste acoperirea teritoriului datele ANCOM arataca operatorul Cosmote are cea mai buna retea, cu o acoperire de89,3%. Pe locurile urmatoare din punct de vedere al acopeririiteritoriului sunt: Zapp - 87,8%, Vodafone - 86,88%, RCS&RDS -26% si Romtelecom - 6,8%.

ANCOM precizeaza ca Orange Romania nu ii permite sa faca publicedatele privind acoperirea retelei sale de telefonie mobila.

Datele privind acoperirea retelelor de telefonie mobila suntpublicate in raportul ANCOM privind situatia pietei locale telecomla jumatatea acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO