ZF 24

Angajatii din sectorul financiar si industrie, cei mai mari clienti ai pensiilor facultative

07.07.2008, 19:00 11

Cei mai multi clienti ai fondurilor de pensii facultative (pilonul III) lucreaza in sectorul financiar si in industrie, ponderile acestora in total fiind de 23%, respectiv 16%, arata datele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) de la sfarsitul primului semestru.

Piata pensiilor facultative a ajuns la 110.316 clienti la finalul lunii iunie, ceea ce inseamna ca mai mult de 25.000 de angajati din domeniul financiar si aproape 18.000 din industrie au o pensie facultativa. Aceste fonduri de pensii, lansate pe piata acum un an, sunt considerate singura modalitate prin care un angajat poate avea un venit comparabil cu salariul dupa pensionare. Contributia la pensiile facultative este limitata la 15% din veniturile brute lunare.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine in ce investesc fondurile de pensii facultative cea mai mare parte din banii clientilor si la cat a ajuns valoarea activelor nete administrate de aceste fonduri de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO