ZF 24

ANSVSA: Doar 7% din producatorii alimentari indeplinesc standardele europene

03.04.2007, 12:11 17

Circa 1.000 de producatori de alimente, reprezantand mai putin de 7% din numarul total de 14.941 unitati, respecta standardele europene, iar alti 10.750 trebuie sa isi imbunatateasca conditiile de procesare pentru a fi in continuare acceptati, potrivit autoritatilor de reglementare in comeniu.

"Am inchis deja 3.183 de unitati din industria alimentara care nu indeplineau normele europene si, cu siguranta, nu toti cei 10.750 de producatori vor putea sa adopte normele de siguranta alimentara prevazute de Comisia Europeana", a declarat, astazi, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Marian Avram, la un seminar pe teme de agricultura si alimentatie.

Din totalul de 367 de unitati de procesare de carne rosie (porc, vita si oaie), doar 101 corespund normelor europene.

In cazul producatorilor si procesatorilor de lapte, din cele 278 de unitati existente, 96 respecta legislatia europeana, insa doar 17 pot vinde produsele in UE.

In cazul procesatorilor de peste, 19 din cele 27 de unitati existente respecta normele europene. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels