ZF 24

Antreprenorul Planorama, sustinut de creditori

01.06.2007, 14:39 21

Bancpost a anuntat astazi ca sprijina antreprenorul general al ansamblului rezidential Planorama, firma Yapitek in continuarea proiectului, dupa ce, la inceputul saptamanii firma Peri Romania, un debitor al companiei, a initiat procedura de insolventa a constructorului.

Peri Romania, care importa din Germania cofraje pentru constructii, a solicitat in instanta falimentul firmei turcesti de constructii Yapitek SRL, antreprenorul general al proiectului rezidential Planorama din zona Doamna Ghica din Bucuresti.

Compania de avocatura Urban si Asociatii a anuntat recent ca Yapitek a inceput procedura de faliment, primul raport fiind depus vinerea trecuta, la Tribunalul Bucuresti. Potrivit raportului lichidatorului judiciar, firma Cris Consult, Yapitek are datorii de 7,5 milioane de euro si contracte incheiate in valoare de 47,6 milioane euro.

In replica, antreprenorul sustine ca are datorii de 7,5 milioane de lei, nu de euro.

"Avem un conflict cu compania Peri Romania din luna septembrie a anului 2006, dupa ce reprezentantii firmei ne-au pretins suma de 200.000 de euro, scrisa pe un bilet la ordin pe care l-am inmanat in alb, in urma unei intelegeri colaterale. Daca in justitie, pe 5 iunie, se va dovedi ca suntem vinovati, vom achita suma respectiva si vom continua proiectul", a declarat Cetin Halazoglu, general manager si actionarul unic al Yapitek.

Printre creditorii Yapitek se numara Bancpost, Euroweb Romania, Prodac, Novexim International, Peri si Prodac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO