ZF 24

Apple da in judecata compania HTC pentru incalcarea a 20 de patente

Apple da in judecata compania HTC pentru incalcarea a 20 de patente
03.03.2010, 13:43 29

Dupa ce compania condusa de Steve Jobs a fost data in judecatade cel mai mare producator de telefoane mobile din lume pentruincalcarea unor patente, a venit randul Apple sa dea in judecatacompania HTC.

Astfel, Apple a chemat in justitie HTC considerand caproducatorul a incalcat 20 de patente implementate de Apple lamodelul iPhone, informeaza Techtree. Actiunea in instanta vine ca osurpriza, Apple confruntandu-se cu multe probleme dupa lansareiPhone, Nokia acuzand compania americana de incalcarea drepturilorde proprietate intelectuala tocmai pentru acest model.

In documentul inaintat la Comisia de comert international a SUAsi la tribunalul districtual din Delaware, Steve Jobs declara:"Putem sta deoparte si privi cum concurentii ne fura inventiilepatentate sau putem face ceva in aceast privinta. Am decis saactionam. Consideram ca concurenta este una sanatoasa, darcompetitorii ar trebui sa creeze propriile tehnologii si nu sa lefure pe ale noastre".

HTC, producatorul unor telefoane care folosesc ca sisteme deoperare Windows Mobile si Google Android, s-a declarat surprinsa deacuzatiile Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO