ZF 24

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului primeşte de la MApN două avioane MiG 21

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului primeşte de la MApN două avioane MiG 21

Autor: Mediafax

25.01.2011, 20:21 55

MApN va transmite mai multor instituţii publice, precum şiArhiepiscopia Romanului şi Bacăului, mai multe avioane scoase dinuz şi fără echipamente militare, pentru expunerea aeronavelor înscop comemorativ, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Nota de fundamentare a proiectului de act normativ menţioneazăaniversarea, în 2010, a centenarului primului zbor făcut de AurelVlaicu cu un avion proiectat şi construit în România precum şiprimului avion cu reacţie construit de către Henri Coandă. În acestcontext, explică documentul, MApN a primit din partea mai multorinstituţii solicitări privind transmiterea unor aeronave, scopulfiind amenajarea unor monumente comemorative.

"Preocuparea anumitor instituţii publice şi autorităţi localepentru amenajarea unor monumente comemorative s-a concretizat însolicitări privind transmiterea unor bunuri mobile (aeronave),aflate în proprietatea privată a statului, din administrareaMinisterului Apărării Naţionale, în administrarea acestora, învederea expunerii statice a acestora în cinstea eroilor aviatori.Ministerul Apărării Naţionale este de acord cu transferuladministrării aeronavelor, întrucât sunt scoase din funcţiune şidezafectate de dotările specific militare, putând fi utilizate înscopul promovării tradiţiei aeronautice şi pentru amenajareamonumentelor comemorative menţionate", se arată în nota defundamentare.

Potrivit anexei proiectului de HG, un avion MiG 21, dezafectatde dotările specific militare va fi cedat de UM 02015 BacăuArhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, respectiv Centrului MisionarFilantropic Ştefan cel Mare şi Sfânt din Bacău. Valoarea acestuibun este de 1962,84 de lei. Un al doilea avion MiG 21 F13dezafectat de dotările specific militare cu o valoare de 846,96 delei va fi transferat de UM 02015 Bacău tot către ArhiepiscopiaRomanului şi Bacăului, Parohiei Sfinţii Apostoli din Moineşti,judeţul Bacău. Citiţi mai mult despre arhiepiscopia Romanului şi Bacăului careprimeşte de la MApN două avioane MiG 21 pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO