ZF 24

AstraZeneca va construi o fabrică de medicamente împotriva cancerului în valoare de 1,5 miliarde de dolari în Singapore

AstraZeneca va construi o fabrică de medicamente...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.05.2024, 13:41 221

AstraZeneca Plc intenţionează să construiască o unitate de producţie în valoare de 1,5 miliarde de dolari în Singapore pentru a produce conjugate anticorp-medicament, în timp ce producătorul britanic de medicamente încearcă să îşi consolideze capacitatea de a produce următoarea generaţie de tratamente împotriva cancerului, raportează Bloomberg.

Fabrica va fi prima unitate de producţie de conjugate anticorp-medicament a Astra care va concepe aceste tratamente de la A la Z, a declarat luni compania. Fabrica este programată să se deschidă în 2029.

Directorul general Pascal Soriot se luptă activ pentru a se asigura că Astra poate furniza independent medicamente pe pieţele majore, în condiţiile în care SUA fac presiuni pentru a reduce dependenţa industriei de China. De asemenea, lipsurile din timpul pandemiei au subliniat necesitatea producţiei locale.

„Ne organizăm astfel încât să putem aproviziona SUA şi Europa în mod independent", a declarat Soriot în martie, în marja Forumului Bo'ao pentru Asia.

Rivalul britanic GSK Plc a deschis o unitate de producţie în Singapore în 2022 pentru a produce un ingredient-cheie destinat conjugatelor anticorp-medicament. 

Acţiunile Astra au suferit puţine modificări în primele tranzacţii la Londra. Acestea au câştigat 14% până acum în acest an, mai puţin decât GSK. 

Conjugatele anticorp-medicament au devenit o parte importantă a impulsului Astra în domeniul cancerului, arătând promisiunea de a înlocui în cele din urmă chimioterapia convenţională pentru unii pacienţi. Medicamentele în cauză acţionează prin transportarea ingredientului activ direct către celulele canceroase, cu scopul de a le cruţa pe cele sănătoase. 

Fabrica reprezintă o „dovadă puternică de încredere în capacităţile şi talentul de producţie biofarmaceutică din Singapore", a declarat Png Cheong Boon, care prezidează Consiliul de Dezvoltare Economică din Singapore. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels