ZF 24

ATEbank Romania a primit avizul BNR pentru noile norme de creditare, cu un avans de 15%

11.07.2007, 00:30 16

ATEbank Romania a primit, astazi, avizul Bancii Nationale a Romaniei pentru noile norme de creditare, fiind a cincea institutie de credit care va putea acorda imprumuturi conform noilor reglementari.
Potrivit noilor norme, gradul de indatorare va creste la 60%, iar avansul pentru creditele ipotecare se va reduce la 15%.
"Noi am inclus in procedura si posibilitatea ca avansul sa scada sub 15%, dar pe o baza selectiva, cu acoperire prudentiala. Pentru majoritatea clientilor, avansul va fi 15%. In conditiile in care exista clienti cu relatii de parteneriat cu banca, vom avea in vedere reducerea sub pragul de 15%", a declarat, astazi, Alina Pascu, director general adjunct al ATEbank Romania, responsabil cu activitatea de retail.
Cheltuielile luate in calcul de banca sunt de 700 de lei pentru o familie formata din doua persoane adulte.
Produsul ipotecar va fi acordat pe o perioada de 40 de ani, conditie similara cu cea implementata in Grecia de actionarul majoritar al bancii.
Noile norme vor intra in vigoare in doua saptamani, in acest interval banca urmand sa revizuiasca sistemul si sa instruiasca angajatii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO