ZF 24

Audi mizeaza pe modelele noi pentru a creste vanzarile in Romania

18.02.2008, 18:50 14

Porsche Romania, importatorul marcii Audi, estimeaza ca noile modele pe care le va lansa pe piata romaneasca vor creste vanzarile marcii germane cu circa 10%, in acest an, la 2.900 de unitati, a declarat astazi agentiei Mediafax, directorul Audi, Mihai Halmagianu.

Principalul factor care va determina cresterea vanzarilor Audi pe piata locala este lansarea de noi modele, cum ar fi A4 Avant (break), A3 Cabrio (decapotabil) si SUV-ul compact Q5. De asemenea, extinderea capacitatilor de service pentru Audi la nivel national va fi un alt factor care va urca vanzarile, a adaugat directorul Audi.

Marca Audi si-a propus ca, la nivel mondial, sa produca si sa comercializeze peste 1,1 milioane de automobile.

Vanzarile marcii Audi pe piata romaneasca au crescut anul trecut cu 42%, la 2.656 unitati. In prima luna a acestui an au fost livrate 143 de masini, in crestere cu 34,9% fata de ianuarie 2007.

Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Volkswagen, Seat, Skoda si Porsche, a vandut anul trecut 58.790 de vehicule, inclusiv vehiculele comerciale Volkswagen, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de cele 43.541 vehicule comercializate de companie in 2006. Pentru acest an, Porsche Romania estimeaza o crestere de maxim 2% a numarului de autovehicule comercializate, pe fondul noilor conditii de piata, legate de incertitudinile pe tema taxei auto si a viitorului imprevizibil al importurilor de automobile second-hand.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO