ZF 24

Australienii au cele mai mari case din lume

Australienii au cele mai mari case din lume (Foto: Reuters)
01.12.2009, 20:10 122

Australia a depasit SUA la capitolul case mari, devenind tara cucele mai mari locuinte, conform unui raport al Commonwealth Bank ofAustralia, citat de Reuters.

Studiul realizat de firma Commsec la comanda bancii a indicat cadimensiunea caselor australiene a crescut in medie cu 10% inultimii zece ani la 214,6 metri patrati, o suprafata de trei orimai mare decat media caselor britanice.

Prin contrast dimensiunea medie a caselor noi construite peteritoriul american in trimestrul trei a fost de 201,5 metripatrati, micsorarea dimensiunii fiind pusa pe seama recesiunii.

In Europa, Danemarca este tara cu cele mai mari locuinte, fiindluate in considerare atat casele cat si apartamentele, dimensiuneamedie a caselor fiind de 137 metri patrati. Pe locurile urmatoarese afla Grecia, cu o suprafata medie de 126 metri patrati, siOlanda, cu o suprafata de 115,5 metri patrati.

Locuintele din Marea Britanie sunt cele mai mici din Europa, cuo suprafata medie de 76 metri patrati.

Suprafetele in crestere vin insa si cu cresterea numarului deoameni care locuiesc in locuinte. Astfel, numarul de oameni dinfiecare gospodarie a crescut la 2,56, de la 2,51, prima astfel decrestere din ultimii 100 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO