ZF 24

AutoItalia preia importul de Infiniti

AutoItalia preia importul de Infiniti
26.02.2008, 16:37 17

Infiniti, brandul premium al Nissan, va fi importat oficial incepand cu anul viitor de catre AutoItalia, companie care mai reprezinta pe piata locala marcile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si SsangYong.
Oficialii AutoItalia au confirmat anuntul facut de compania nipona, dar nu au oferit detalii suplimentare Intrarea pe piata a fost anuntata de catre Nissan Romania, in toamna anului trecut.
Potrivit declaratiilor de atunci ale lui Nicolas Ianculescu, directorul general al Nissan Romania, Infiniti va avea o retea de distributie separata de cea a Nissan. In prezent pe piata locala marca Infiniti este importata neoficial din Statele Unite, cel mai bine vandut model fiind SUV-ul FX, realizat pe platforma tehnica comuna cu Nissan Murano.
Pretul modelelor Infiniti variaza intre 65.000 si 85.000 de euro, cu toate taxele incluse. Intrarea oficiala a Infiniti in Europa se va realiza in trei "valuri", Romania fiind in cel de-al doilea, stabilit pentru luna ianuarie, alaturi de Suedia, Estonia si Letonia, in timp ce primul este progrmat pentru luna octombrie a acestui an, si va contine noua tari din Europa de Vest, dar si in Bulgaria si Polonia. In momentul lansarii, pe piata europeana vor fi prezentate patru modele, SUV-ul FX, crossoverul coupe EX37 si coupeul si sedanul G37.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO