ZF 24

AVAS prelungeste pana in iulie valabilitatea ofertei pentru Electrica Muntenia Sud

24.01.2007, 11:31 15

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va prelungi cu 180 de zile, pana la 17 iulie, valabilitatea ofertei de vanzare a pachetului mjoritar de actiuni la Electrica Muntenia Sud, pentru care a fost desemnat castigator, anul trecut, grupul italian Enel.
Aceasta este a doua si ultima prelungire, confiorm legii, a termenului de incheierii a privatizarii Electrica Muntenia Sud, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Transferul de proprietate, programat initial pentru sfarsitului anului trecut, a fost intarziat pe fondul unor anchete privind privatizarile companiilor romanesti din sectorul energetic. De asemenea, AVAS a preluat la sfarsitul anului trecut, participatiile detinute de Ministerul Economiei si Comertului la mai multe companii, printre care si Electrica Muntenia Sud.

Finalizarea procesului de vanzare a pachetului de 67,5% din actiunile firmei este conditionata de aprobarea de catre Guvernul Romaniei a principalelor prevederi ale contractului de privatizare, semnarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni si realizarea transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO