ZF 24

Azomures a ramas fara gaz din cauza temperaturilor scazute

19.01.2010, 13:58 17

Producatorul de ingrasaminte Azomures Targu Mures (AZO) aanuntat ca alimentarea cu gaze naturale a combinatului a fostredusa la minim din cauza temperaturilor scazute, urmand ca circadoua saptamani sa fie intrerupta productia.

"Avand in vedere prognozarea unor temperaturi scazute pentruperioada urmatoare, in conformitate cu dispozitiile legale invigoare precum si cu prevederile contractuale, Societatea deTransport National Gaze Naturale Transgaz a notificat societateanoastra asupra limitarii prestarii serviciilor de transport. Caurmare, incepand de azi 19.01.2010, Azomures are asigurata strictcantitatea de gaz necesara mentinerii la cald a instalatiilortehnologice, astfel incat reluarea activitatii de productie sa fieposibila in momentul in care conditiile meteorologice vor fi maifavorabile", se arata intr-un anunt transmis de Azomures Bursei deValori Bucuresti.

Conform notificarii Transgaz, situatia ar putea dura circa 14zile, iar Azomures a decis sa nu trimita angajatii in somaj tehnic,considernad ca masura este una temporara, care poate fi anulata inorice moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO