ZF 24

BA cauta parteneri pentru preluarea companiei Iberia

23.04.2007, 14:39 14

Compania aeriana British Airways (BA) a contactat mai multe fonduri de investitii cu scopul formarii unui consortiu care sa depuna o oferta pentru concurentul spaniol Iberia, excluzand posibilitatea de a avansa o propunere independenta, transmite Reuters.

"Pe langa un partener din zona fondurilor de investitii, acest consortiu ar putea cuprinde una sau mai multe companii straine", a anuntat BA intr-un comunicat.

British Airways, a treia mare companie aeriana din Europa, detine deja 10% din actiunile Iberia si dreptul de preemptiune asupra altor 32% din titluri.

O sursa din industrie a declarat ca BA a abordat trei fonduri private de investitii privind o posibila preluare in parteneriat a Iberia.

Fondul american de investitii Texas Pacific Group (TPG) a propus deja un pret de 3,6 euro pentru Iberia, plasand valoarea operatorului spaniol la 3,4 miliarde de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO