ZF 24

Bancile ungare nu au expunere directa fata de piata creditelor ipotecare riscante din SUA

24.08.2007, 19:18 17

Sistemul financiar ungar nu are expunere directa fata de piata creditelor ipotecare riscante din SUA, a carei criza a determinat scaderea burselor si a activelor de pe pietele emergente, la inceputul lunii, a anuntat, astazi, banca centrala ungara, citata de Reuters.

Cu toate acestea, institutia a refuzat sa comenteze expunerea bancilor straine care detin, prin intermediul subsidiarelor, cote de piata importante in Ungaria, sau sa discute efectele determinate in Ungaria de "contaminarea" pietelor financiare.

"Raspunsul la intrebarea daca o astfel de criza se poate declansa in Ungaria este nu", a declarat, vineri, directorul adjunct al Departamentului pentru Stabilitate Financiara al bancii nationale ungare, Marton Nagy.

Moneda locala, forintul, s-a depreciat cu circa 6% in raport cu euro, la 263 de unitati/euro, minimul ultimelor zece luni, in conditiile in care temerile privind o posibila inasprire a conditiilor de creditare au condus la vanzarea rapida a actiunilor, la nivel global, si a activelor de pe pietele emergente, care asigura randamente ridicate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO