ZF 24

Bancpost se aliază cu Wizz Air pentru un card de credit, după ce BCR a abandonat proiectul

Bancpost se aliază cu Wizz Air pentru un card de credit,...

Autor: Razvan Voican

03.01.2014, 16:45 2062

Bancpost, controlată de banca de stat elenă Eurobank, lansează în parteneriat cu compania aeriană low cost Wizz Air un card de credit cu limită maximă de 38.000 de lei (circa 8.400 de euro) care permite acumularea de puncte convertibile în servicii şi zboruri gratuite la achiziţionarea de pe wizzair.com.

Rata anuală a dobânzii pentru noul card este de 26% pentru cumpărături, iar perioada de graţie ajunge la 55 de zile.

Bancpost încearcă astfel să resusciteze modelul de card co-branded pe care BCR şi Wizz Air l-au lansat în toamna lui 2010 şi pe care cea mai mare bancă de pe piaţă l-a abandonat invocând slaba performanţă. Cardurile BCR Wizz care sunt încă valabile ar urma să fie migrate pe platforma standard de card de credit a băncii.

Bancpost are experienţă în parteneriatul cu o companie aeriană după ce în anii trecuţi emisese împreună cu Tarom carduri de credit pe platforma American Express, cu o dobândă ceva mai atractivă, de 24%. Parteneriatul s-a încheiat în 2010 după circa trei ani şi jumătate.

Compania maghiară Wizz Air a devenit cel mai mare transportator aerian de pe piaţa locală, în 2012 raportând circa 2,7 milioane de pasageri din şi înspre România.

Rămâne de văzut câţi clienţi fideli ai Wizz vor adopta cardul de credit emis de Bancpost pe platforma MasterCard şi care permite astfel accesul gratuit la MasterCard Business Lounge-ul deschis recent la Henri Coandă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO