ZF 24

Banda unica pentru transportul in comun, la vara

16.10.2008, 13:42 10

Prima banda de circulatie de pe arterele cu cel pu]in doua benzi pe sens din Capitala va fi destinata transportului in comun in intervalul orar 8 – 20 incepand din vara anului viitor, potrivit Programului integrat de gestionare a calitatii aerului in Bucuresti, lansat in dezbatere publica de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Aceast culoar va putea fi utilizat si de vehiculele de salvare, politie, pompieri, salubritate, inclusiv taxiuri, si va fi interzisa stationarea masinilor individuale pe aceasta banda in intervalul mentionat.

In plus, autoritatile incearca sa promoveze sisteleme de utilizare in comun a autoturismelor (carsharing). Astfel masinile ocupate la capacitate (High Occupied Cars - autovehicule care circul` cu mai mult de 3 sau de 4 persoane) vor putea circula pe benzile dedicate transportului public.

Banda speciala pentru transportul in comun este una dintre prioritatile Programului, in conditiile in care, potrivit edililor, traficul rutier este responsabil de aproximativ 70 % din poluarea atmosferica din Bucuresti.

Totodata, autoritatile locale intentioneaza sa acorde facilitati autovehiculelor si mopedelor actionate electric, dar nu mentioneaza care ar fi acestea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO