ZF 24

Bank of America: profit net in cadere cu 77% in T1

21.04.2008, 14:41 14

Bank of America, a doua mare banca din SUA, a raportat astazi o cadere a profitului net cu 77% pentru primul trimestru al acestui an, ca urmare a daunelor de 3,3 miliarde dolari, provocate pe piata de credit, informeaza Reuters.

Profitul net a cazut la 1,21 miliarde dolari sau 23 de centi/actiune, fata de profitul de 5,26 miliarde dolari sau 1,16 dolari/actiune, inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior. Analistii intervievati de Reuters au previzionat un profit de 45 de centi/actiune.

"Aceste rezultate cu siguranta nu ne-au implinit asteptarile", a declarat Kenneth Lewis, CEO al bancii. "Slabiciunile economiei si cutremurele de pe pietele financiare si-au luat partea".

Rezultatele inregistrate de banca includ si cele 1,31 miliarde de dolari, pierdute pe pietele bursiere, in scadere fata de pierderea de 5,15 miliarde dolari, inregistrata in trimestrul patru al anului 2007.

De asemenea, Bank of America a rezervat fonduri de 6,01 miliarde dolari pentru pierderile de pe piata de credit, cauzate de costurile de creditare de pe piata imobiliara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO