ZF 24

BelRom vrea sa investeasca 500 mil. euro pe piata de retail din Romania

16.11.2006, 15:42 26

Compania BelRom, care a investit circa 50 de milioane de euro in cel mai mare parc de retail din Transialvnia, European Retail Park Sibiu, a anuntat ca investitiile totale ale BelRom in parcurile de retail din Romania va ajunge la aproximativ 500 de milioane de euro.
Cald Decoopman, directorul general BelRom, a declarat la Sibiu ca exista deja patru locatii sigure, unde BelRom va construi parcuri de retail asemanatoare cu cel de la Sibiu. "Am inceput deja demersurile pentru construirea parcurilor la Targu-Mures, Bacau, Braila si Deva. Celelalte locatii le vom face publice pe parcurs. Speram sa inauguram parcurile de retail de la Targu-Mures si Bacau in luna septembrie a anului viitor", a mai spus Decoopman.

Carl Decoopman a mai spus, cu ocazia deschiderii oficiale a parcului din Sibiu, ca firma sa ia in calcul vanzarea parcului comercial si ca vanzarea acestuia s-ar putea produce in urmatorii doi ani. "Nu am luat inca o decizie, dar vanzarea s-ar putea produce in urmatorii ani. Ar fi cea mai mare operatiune de acest gen de pe piata din Romania", a mai adaugat Carl Decoopman. Acesta a precizat ca European Retail Park Sibiu este doar prima investitie dintr-o serie de zece parcuri de retail care urmeaza sa fie construite in Romania conform planurilor initiale ale BelRom.

In cei 60.000 de metri patrati ai European Retail Park Sibiu, activeaza in acest moment Hypermarketul Real, bauMax, Media Galaxy, iar pana la sfarsitul anului este asteptata deschiderea Promenada Mall, cu 86 de magazine. Constructia European Retail Park Sibiu a durat noua luni, antreprenorul fiind grupul de firme Con-a. "Acesta este cel mai mare proiect realizat de noi vreodata, din punct de vedere al suprefetei construite", a afirmat Mircea Bulboaca, presedintele grupului Con-a. El a precizat ca a firma a investit patru milioane de euro in acest an pentru dezvoltarea capacitatii de executie.
In cadrul complexului comercial lucreaza 1.200 de persoane. Acelasi numar de angajatii se va ragasi si la urmatoarele parcuri de retail marca BelRom, dupa cum a aratat Carl Decoopman. Acesta estimeaza ca vanzarile totale, in cadrul European Retail Park Sibiu se vor cifra la 219 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO