ZF 24

Ben Bernanke, cel mai mare bancher din lume, victima unui furt de identitate bancara

Cel mai mare bancher din lume, victima unui furt de identitate bancara
27.08.2009, 11:00 28

Presedintele bancii centrale americane (Fed), Ben Bernanke, a fost victima unui furt de identitate bancara, a anuntat, miercuri, un purtator de cuvant al Rezervei Federale, confirmand o informatie publicata de saptamanalul american Newsweek, informeaza Mediafax.

Potrivit Newsweek, incidentul dateaza din vara lui 2008, cand sotiei lui Bernanke i s-a furat poseta, in care se afla un carnet de cecuri aferente contului comun al celor doi.

"Cateva zile mai tarziu, cineva a inceput sa emita cecuri din contul familiei Bernanke", scrie revista intr-un articol publicat in pagina electronica.

Publicatia nu precizează valoarea fraudei a carei victima a fost familia Bernanke, dar informeaza ca aceasta a fost tinta unui grup de raufacatori care au furat in total "peste 2,1 milioane de dolari de la persoane care nu banuiau nimic, precum si de la zece institutii financiare din tara".

Despre cum i s-a furat identitatea bancara celui mai mare bancher din lume cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO