ZF 24

Blackstone vrea sa obtina 4 mld. dolari printr-o oferta publica initiala

23.03.2007, 10:52 16

Fondul de investitii private Blackstone a inaintat autoritatilor americane un document prin care solicita aprobarea listarii partiale la bursa, in cadrul unei oferte publice initiale care ar putea genera venituri de pana la patru miliarde de dolari (3 miliarde de euro), transmite Reuters.

Motivele invocate de grupul american pentru listarea partiala la bursa sunt accesul la surse noi de capital, cresterea flexibilitatii in cazul unor viitoare tranzactii si potentialele stimulente financiare pentru angajati.

Documentul prezentat de Blackstone Comisiei americane pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) deschide accesul public la informatii confidentiale, inclusiv nivelul profitului net obtinut anul trecut, respectiv 2,27 miliarde de dolari, cu 70% mai mare decat in 2005, dar si nivelul castigului net generat de operatiunile de investitii, de 7,6 miliarde de dolari.

O oferta publica in valoare de patru miliarde de dolari, reprezentand circa 10-15% din capitalul companiei, ar pozitiona Blackstone in topul primelor zece companii americane in functie de dimensiunile ofertei publice initiale, potrivit datelor firmei de cercetare Dealogic. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO