ZF 24

BRD vrea jumătate de milion de euro pe spaţiul în care se află restaurantul Excalibur de pe Academiei

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

17.07.2013, 09:00 923

BRD-SocGen încearcă să vândă pe 1 august prin licitaţie publică circa 447 mp din subsolul unui bloc de pe Strada Academiei din centrul Bucureştiului în care funcţionează restaurantul cu specific medieval Excalibur (peste drum de Biserica Creţulescu de pe Calea Victoriei). Preţul de pornire este de 491.250 de euro, redus cu 25%.

Imobilul a fost ipotecat în favoarea băncii, iar executarea silită vine după ce debitorii nu au răspuns somaţiei de plată. Suprafaţa utilă este de 388,63 mp. Participarea la licitaţie este condiţionată de depunerea unei cauţiuni de 10% din preţul de pornire. Executarea silită a devenit o soluţie la care băncile recurg din ce în ce mai des în încercarea de a-şi recupera creanţele.

BRD şi-a făcut un site special pe care listează imobilele pe care le scoate la vânzare, în prezent având o ofertă de aproape 400 de apartamente, 500 de terenuri şi peste 360 de case. Banca organizează licitaţii şi pentru 90 de spaţii comerciale şi clădiri industriale ale unor companii intrate în insolvenţă/faliment.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO