ZF 24

Bulgaria va semna vineri contractul cu Rusia pentru centrala nucleara de la Belene

15.01.2008, 17:03 18

Principalul contract pentru construirea celei de-a doua centrale nucleare din Bulgaria, in valoare de aproape patru miliarde de euro, va fi semnat vineri, in cursul vizitei presedintelui rus, Vladimir Putin, la Sofia, a declarat, marti, ministrul bulgar al Economiei si Energiei, citat de AFP.

Un contract preliminar a fost semnat cu compania rusa Atomstroieksport in noiembrie 2006. Centrala va fi amplasata la Belene, la granita cu Romania, la est de complexul de la Kozlodui, partial inchis la cererea UE.

Contractul de inginerie, de mentenanta si constructie a doua reactoare pe baza de apa presurizata cu o capacitate de 1.000 de megawati fiecare "va fi semnat la 18 ianuarie", a precizat Petar Dimitrov.

El a amintit ca Atomstroieksport se va asocia cu consortiul franco-german Areva/Siemens, in calitate de subcontractant, in baza unui contract de 3,997 miliarde de euro. Constructia centralei va debuta in al doilea semstru al anului 2008, a adaugat oficialul bulgar.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO