ZF 24

Bursa a recuperat 2,5%, in contextul revenirii pietelor internationale

06.03.2007, 14:49 15

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat sedinta cu un avans de circa 2,5%, impluisionata de cresterile pietelor internationale, si a recuperat astfel o parte din scaderea de peste 5% din ziua precedenta, cea mai mare din ultimele noua luni.
Indicele BET, al actiunilor lichide, a avut cea mai mare revenire, plasandu-se in crestere cu 2,65% la inchidere, evolutie sustinuta de avansul cu 4,63% al titlurilor Petrom, care a raportat marti cresterea profitului net cu 61% anul trecut. Indicele general al bursei, BET-C, a urcat cu 2,33%, dupa o coborare de circa 5% in sedinta de luni.
Societatile de investitii financiare (SIF) au inregistrat cea mai lenta crestere, urcand cu 2,18%, fata de o scadere de aproape 7% in ziua precedenta.
Rulajul pietei a totalizat aproape 73 milioane de lei (circa 21 milioane de euro), cu 30 milioane de lei sub nivelul de luni, cand lichiditatea a urcat la maximul acestui an. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO