ZF 24

Bursa confirma ca tranzactionarea titlurilor Alumil incepe la 16 aprilie

06.04.2007, 13:39 13

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a confirmat, astazi, ca actiunile Alumil Rom Industry Bucuresti vor fi tranzactionate la categoria a doua a pietei incepand cu 16 aprilie, dupa ce Consiliul BVB a aprobat luni listarea.

Pachetul de actiuni listat reprezinta 20,15% din capital. Valoarea nominala a actiunilor este de 0,2 lei.

Comisia de Admitere la Tranzactionare din BVB a dat, saptamana trecuta, aviz consultativ favorabil pentru listarea Alumil.

Directorul general al Bursei de Valori, Stere Farmache, a explicat recent ca intarzierea fata de termenul initial a fost determinata de ancheta Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) in legatura cu oferta publica de vanzare de actiuni a Alumil, desfasurata in luna decembrie 2006, suprasubscrisa de peste 16 ori.

Prospectul prevedea listarea la BVB in termen de o luna de a finalizarea ofertei, dar CNVM a initiat o investigatie in urma careia a constatat ca 16 companii de brokeraj nu au respectat prospectul, intrucat unele societatile de servicii de servicii de investitii financiare au preluat formulare de subscriere de actiuni Alumil fara sa respecte conditia potrivit careia clientii care au subscris actiuni trebuia sa aiba in conturi sumele aferente platii acestora.

Comisia a decis, la finele lunii ianuarie, sa amendeze sapte dintre societati si a dat avertisment altor sapte brokeri, pentru neregulile constatate in derularea ofertei publice. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO