ZF 24

Bursele americane incepe ziua pe plus

25.02.2008, 17:55 13

Bursele americane au deschis sedinta de astazi pe plus, incurajate de companiile de energie si cele farmaceutice, dupa ce pretul gazului a urcat la maximul ultimilor doi ani, iar producatorii de medicamente au primit aprobarea de a produce noi medicamente pentru tratarea bolilor de inima si de cancer, informeaza Bloomberg.

Genentech a urcat dupa ce a primit aprobarea de a lansa pe piata tratamentul Avastin, impotriva cancerului mamar, in timp ce Boston Scientific a avansat dupa ce i-au fost aprobate trei noi produse pentru bolile de inima.

Castigurile vor fi insa anulate de pierderile inregistrate de companiile financiare dupa ce analistii de la Oppenheimer & Co. au atentionat asupra faptului ca Citigroup ar mai putea raporta pierderi.

Indicele Standard & Poor's 500 a castigat 2,15%, in timp ce Dow Jones a avansat cu 0,3%. Nasdaq Composite a adaugat 0,4% la cele 2.311,63 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO