ZF 24

Bursele asiatice continua caderea

24.06.2008, 10:09 10

Titlurile companiilor financiare de pe bursele asiatice au cazut azi, dupa ce Lehman Brothers a declarat ca compania-mama a celei mai mari banci comerciale de pe piata de retail ar putea avea probleme cu insolventa si Goldman Sachs a recomandat actionarilor sa vanda titlurile la banci pentru a nu fi afectati de pierderile de pe pietele de credit, arata Bloomberg.

Australia & New Zealand Banking Group a coborat la minimul ultimilor patru ani, in timp ce Aiful Corp. a cazut la bursa din Tokio dupa ce un analist al Lehman a declarat ca banca mama ar putea avea probleme cu lichiditatile.

Indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 0,1% la 138,56 puncte la Tokio, condus de titlurile financiarelor. Indicele japonez Nikkei 225 a stagnat. Toyota, al doilea mare producator auto din lume, a inregistrat pierderi dupa ce a anuntat ca ar putea reduce estimarile privind vanzarile pentru 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO