ZF 24

Bush numeste decizia Rusiei de a recunoaste independenta regiunilor "iresponsabila"

27.08.2008, 11:48 15

Presedintele american George Bush a condamnat decizia Rusiei de a recunoaste independenta regiunilor separatiste Osetia de Sud si Abhazia, considarand-o drept "iresponsabila", informeaza agentia de presa RIA Novosti.

Bush a considerat decizia Rusiei ca fiind "inconsistenta cu o serie de rezolutii ale Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite" si a declarat ca aceasta nesocoteste "intelegerea in sase puncte de incetare a focului pe care Presedintele Medvedev a semnat-o la 12 august 2008".

Dupa semnarea decretelor de recunoastere a independentei regiunilor separatiste, presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat ca "aceasta decizie nu a fost luata usor, dar este singura modalitate prin care putem salva vieti".

Bush a cerut Moscovei sa respecte integritatea teritoriala a Georgiei, rugand Rusia sa "reia in considerare decizia iresponsabila", adaugand ca "actiunea Rusiei nu face decat sa exacerbeze tensiunile si sa complice negocierile diplomatice".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO