ZF 24

Carlsberg ar putea obtine 12,7 mld. de dolari, pentru realizarea unei preluari

26.06.2007, 19:59 13

Producatorul danez de bere Carlsberg va realiza, probabil, o achizitie importanta, si ar putea obtine pana la 70 miliarde de coroane daneze (12,7 miliarde de dolari) pentru o eventuala tranzactie, a anuntat astazi compania, citata de Reuters.
"O tranzactie majora este posibila. Carlsberg isi poate extinde operatiunile", a declarat, intr-un interviu acordat Reuters, presedintele grupului, Povl Krogsgaard-Larsen.
Al cincilea mare producator de bere, la nivel mondial, care detine marcile Carlsberg, Tuborg, Holsten si Baltika, poate obtine fonduri importante, in urma modificarii statutului actionarului majoritar, Carlsberg Foundation.
Carlsberg Foundation isi va reduce la 25% participatia la companie, de la 51%, dar va pastra drepturile de vot aferente unui pachet de 51% din actiuni.
Compania poate obtine fonduri atat prin emsiunea de actiuni, cat si prin contractarea de imprumuturi, a afirmat directorul general, Nils Smedegaard Andersen, care va demisiona in luna noiembrie, urmand sa preia conducerea companiei de transport navan A.P. Moeller-Maersk. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO