ZF 24

Cat costa "iPad-ul si laptopurile romanesti"

Cat costa "iPad-ul si laptopurile romanesti"

Autor: inCont.ro

22.07.2011, 10:33 1577

Daca pana acum, strainii erau atrasi de forta de munca ieftinasi veneau in Romania ca sa produca laptopuri sau chiar frigidere,iata ca acum lucrurile stau exact invers. Romanii si-au invatatlectia si acum produc tablete si desktopuri pe care le vand pepiata autohtona. In plus, isi vor extinde in Europa Centrala si deEst.

Spre exemplu, compania Televoice are in portofoliu un cititorelectronic, dar si doua tablete, dintre care una pe careproducatorii o numesc chiar un "iPad killer". Tableta Android va filansata din 25 iulie la preturi ce incep de la 1.499 pentruvarianta Wi-Fi.

Evolio Neura este echipata cu cel mai rapid procesor disponibilpentru tablete: Nvidia Tegra 2 si are un display de 9,7 inci.Compania vrea sa vanda circa 1.000 de astfel tablete pe luna, dupace produsul anterior s-a vandut in 3.000 de exemplare, din 14februarie si pana acum. "Piata autohtona este dominata de tableteleiPad, in 2010, potrivit GfK, 75% din unitatile vandute erau tableteApple, ca in primul semestru din an cota producatorului sa scada la65%. Potential de crestere exista si pentru alti producatori",explica Liviu Nistoran, CEO-ul companiei Televoice. El spune ca ina doua jumatate a anului va aparea si varianta de business agadgetului.

Aglomeratie pe piata tabletelor

In toamna, compania va scoate pe piata si un e-reader cu ecrantactil, dupa varianta Evobook care a aparut pe piata anul trecut.Evobook s-a vandut in circa 1.200 de exemplare. "Piata cititoarelorelectronice este inca la inceput la noi, sunt cam 5.000 deexemplare vandute pana acum", spune Nistoran. Citiţi mai multdespre vânzările de tablete din România pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO