ZF 24

Cât va plăti Dragoş Bîlteanu pentru a ajunge cel mai influent de şef de SIF?

Cât va plăti Dragoş Bîlteanu pentru a ajunge cel mai...

Autor: Roxana Pricop

18.07.2013, 17:29 812
 

SIF Banat-Crişana a anunţat că va plăti 8,25 milioane de lei cash pentru 50,01% din capitalul SAI Muntenia Invest la care s-ar mai putea adăuga o componentă variabilă în funcţie de evoluţia activelor SIF Muntenia, pe care le administrează SAI Muntenia Invest.

Ieri, Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat preluarea de către SIF Banat-Crişana a 99% din capitalul SAI Muntenia Invest, administratorul activelor de un miliard de lei ale SIF Muntenia. SAI Muntenia Invest a fost controlată de Grupul Financiar Muntenia şi a încheiat anul 2011 cu afaceri de 18,9 milioane de lei şi cu un profit de 3,2 milioane de lei.

Restul până la 99% din capitalul SAI Muntenia Invest va fi cumpărat de SIF Banat-Crişana în două etape, iar preţul va fi determinat de valoarea activului net al societăţii la momentul tranzacţiei.

„Dobândirea pachetului de control al SAI Muntenia Invest este o provocare, fiind un proiect complex şi în acelaşi timp inedit pe piaţa românească de capital. Sunt încrezător că vom avea o bună colaborare şi vom identifica cele mai potrivite strategii de dezvoltare a celor două societăţi pe termen mediu şi lung, de armonizare a culturilor organizaţionale ale acestora şi de colaborare neconcurenţială în proiecte investiţionale cu potenţial mai mare de a obţine profit”, a declarat Dragoş Bîlteanu, preşedinte-director general al SIF Banat-Crişana.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO