ZF 24

CC analizeaza tranzactia dintre Petrom si Petromservice

16.10.2007, 14:30 17

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic de catre SC Petrom SA Bucuresti asupra activitatilor de servicii petroliere desfasurate de SC Petromservice SA Bucuresti, conform unui comunicat remis de acesta.

Activitatile preluate constau in serviciile de workover (reparatii sonde), mentenanta, foraj, transporturi desfasurate de SC Petromservice SA prin intermediul activelor, stocurilor, cladirilor si terenurilor aferente, precum si a unor contracte incheiate cu tertii legate de aceste servicii.

In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Potrivit Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO