ZF 24

Ce comisioane au băncile pentru operaţiunile la bancomat: nici consultarea contului nu mai e gratis

Ce comisioane au băncile pentru operaţiunile la bancomat: nici consultarea contului nu mai e gratis

Autor: Andra Oprescu

03.09.2014, 10:51 25217
Băncile au ales să ma­jo­re­ze comisioanele per­ce­pute la operaţiuni curente în ultimii ani din cauza activi­tăţii de creditare reduse, care a însemnat implicit venituri mai mici din do­bânzi. Uneori aces­te co­mi­sioane nu sunt justifi­cate de costuri pe care băncile le-ar avea cu operaţiunile respective.
 
Băncile percep comisioane chiar şi de 0,25% din valoarea operaţiunii pentru retragerile de numerar de la ATM-urile proprii, în timp ce pentru tranzacţiile efectuate de clienţi la bancomatele altor bănci au ajuns să afişeze comisioane şi de 1%. Nici consultarea soldului contului curent la bancomat nu mai este gratuită decât în cazul unui număr restrâns de bănci. Co­misionul pentru această operaţiune sim­plă poate fi şi de 2 lei în anumite cazuri.
 
„Comisioanele acestea foarte mari, mai ales de retragere de la alte bănci, sunt şi o modalitate de a compensa reducerea veniturilor din alte surse. Dacă se ia dintr-o parte şi se pune în alta, clienţii sunt afectaţi. Co­misioanele au crescut fără să existe plusuri de calitate, servicii mai bune sau orice alte beneficii pentru clienţi“, a spus Alin Iacob, pre­şedintele Asociaţiei Utilizatorilor Ro­mâni de Servicii Financiare (AURSF).
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/22466/13193277/4/6-bancomate.jpg
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO