ZF 24

Ce cred analistii: Vom avea un Fond Monetar European?

Ce cred analistii: Vom avea un Fond Monetar European?
26.03.2010, 18:12 17

Analistii manifesta prudenta fata de ideea unui Fond MonetarEuropean, care sa ofere o alternativa de finantare ieftinaguvernelor confruntate cu o criza a datoriilor de genul celei dinGrecia.

"Initiativa oficialilor germani reflecta situatia delicata in carese afla UE din cauza scandalului deficitelor bugetare excesive dinmai multe tari membre. Daca UE ca organism nu ar putea sa remediezeprin forte proprii asemenea probleme, ar da un puternic semnalnegativ comunitatii internationale", spune Dragos Cabat,presedintele companiei de consultanta Financial View.

Nu este exclus insa ca infiintarea Fondului Monetar European sacomplice dezvoltarea Uniunii Europene pe termen lung, apreciazaVlad Muscalu, economist al ING Bank. "Este posibil ca anumiteguverne sa fie tentate sa implementeze politici fiscale cu efectebenefice pe termen scurt, insa nesustenabile, bazandu-se pe faptulca o asemenea institutie ar putea limita consecintele unui derapajfiscal", considera Muscalu.

Cititi mai multe despre ideea unui Fond MonetarEuropean pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO