ZF 24

Ce institutii au beneficiat de fondurile redirectionate de romani din impozitul pe venit: Biserica, SMURD si Salvati Copiii

03.05.2010, 11:37 35

Aproape o treime dintre romanii care au ales sa redirectioneze2% din impozitul pe venit de anul trecut catre o organizatienon-profit au optat pentru biserica si fundatiile bisericesti, intimp ce circa 10% au decis ca fondurile sa ajunga la SMURD sauSalvati Copiii, potrivit unui studiu al GfK, citat de Mediafax.

"Doar 60% dintre persoanele care castiga venituri din diversesurse stiu despre posibilitatea redirectionarii a 2% din impozitulpe venit catre o organizatie non-profit. Acestea sunt mai degrabapersoane din mediul urban cu educatie superioara si venituri maimari", se arata intr-un comunicat al companiei de cercetare depiata.

Desi cunosc generic posibilitatea redirectionarii celor 2% dinimpozitul pe venit, doar ceva mai mult de jumatate dintre acestepersoane au si actionat in aceasta directie in 2009 (56%).

In topul beneficiarilor se afla biserica sau fundatiilebisericesti - 29% din cei care au redirectionat. La o distantaapreciabila se situeaza SMURD (10%), Salvati copiii (9%), Copii indificultate (6%) si Crucea Rosie (aproximativ 6%).

De asemenea, aproximativ 8% dintre persoane au redirectionat 2%din impozitul pe venit catre diverse scoli sau fundatii caresprijina educatia sau cultura. Cititi mai multe despre rezultatele studiului GfK pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO