ZF 24

Ce s-ar fi intamplat cu afacerea lor daca nu ar fi vandut la timp?

Ce s-ar fi intamplat cu afacerea lor daca nu ar fi vandut la timp?
20.10.2009, 19:14 18

Antreprenorii romani care si-au vandut afacerile inainte dedeclansarea crizei economice recunosc ca au prins cel mai bunmoment pentru exit.

In numarul din aceasta saptamana, jurnalistii de la revistaBUSINESS Magazin au vorbit cu un grup de antreprenori romani,cerandu-le sa se gandesca la un scenariu posibil: cum ar fi evoluatcompania lor daca ei n-ar fi vandut afacerea si cum ar fi evoluatei in lipsa tranzactiei.

Antreprenorii au creat scenarii alternative, judecand cu minteade acum si prin prisma evolutiei economiei romanesti din ultimuldeceniu, cu plusuri si minusuri, cu cresteri fulminante de PIB sicu caderi economice abrupte iscate de criza, in conditiile in care,in toamna anului trecut, tot mediul de afaceri romanesc respingeaideea crizei economice.

Foloasele unui astfel de demers sunt evidente: scenariile "ce-arfi fost daca?" pot ajuta la planificarea afacerii, la intelegereafenomenelor pietei, sunt in masura sa elimine surprizele neplacutesi sa tempereze analizele prea entuziaste.

Ele pot ajuta un intreprinzator sa se decida daca si cand estebine sa isi vanda afacerea si sa aprecieze la justa valoareofertele pe care le primesc.

Pot face diferenta intre un manager adevarat si unulperdant.

Mai multe detalii despre cum cred antreprenorii locali ca s-arfi descurcat cu afacerile daca nu le-ar fi vandut, dar si despre cefac ei acum cititi in numarul din aceasta saptamana al revisteiBUSINESS Magazin. (www.businessmagazin.ro)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO