ZF 24

Ce sanse au proiectele urbane pe timp de criza

22.05.2009, 14:05 17

Ricardo Bofill, arhitectul care a proiectat aeroportul din Barcelona sau La Place de l’Europe din Luxemburg, a discutat in exclusivitate cu BUSINESS Magazin despre sansele mega-proiectelor urbane in perioade de criza. “Pentru ca Bucurestiul sa se poata mandri cu un simbol de arhitectura moderna este esential sa se creeze o tendinta. In Barcelona si in Spania, in general, s-a creat o concurenta intre planurile urbanistice, iar partidele politice au mizat pe astfel de teme. Initial, mega-proiectele s-au lansat in Barcelona, iar apoi si celelalte orase au inceput sa ceara cladiri proiectate de arhitecti faimosi”, afirma Bofill. Arhitectul considera ca tocmai criza este cel mai bun moment pentru a face planuri, care pot fi lansate dupa depasirea perioadei dificile din economie.

Cititi cum a reusit Ricardo Bofill sa realizeze un complex de locuinte, unde costul unei locuinte de 60 mp a fost de 10.000 de euro pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO