ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
17.12.2009, 09:41 17

Statul amana vanzarea de actiuni Citi din cauza pretuluiprea mic al acestora

Problemele Citigroup s-au agravat dupa ce creditorul a fost acuzatca a inselat unul dintre principalii sai actionari si a vandutactiuni in valoare de 17 mld. dolari la un pret atat de mic incatguvernul american a fost fortat sa intarzie vanzarea partiala aparticipatiei sale in cadrul bancii. Trezoreria Statelor Unite aanuntat ca a amanat planul de a vinde actiuni ale Citi in valoarede 5 mld. dolari, o mutare menita sa reduca participatia statuluide la 34% la aproximativ 30%, dupa ce creditorul a decis sa isivanda actiunile la 3,15 dolari.

Noi greve in domeniul transporturilor se anunta inainte deCraciun


Turistii si calatorii au intampinat probleme dupa ce angajatiiHeathrow care se ocupau de bagaje si conductorii de tren aicompaniei Eurostar au anuntat ca sunt gata sa li se alaturemembrilor echipajelor British Airways si sa intre in greva inaintede Craciun. Conductorii britanici ai Eurostar au anuntat ca intrain greva vineri si sambata dupa ce discutiile cu managementulcompaniei privind salariile nu s-au soldat cu succes. Aslef, unuldintre sindicatele implicate, a anuntat ca pasagerii pot sa seastepte la "unele inconveniente". Operatorul de transport a anuntatinsa ca trenurile vor functiona la capacitate maxima cu ajutorulconductorilor francezi si belgieni.

Darling ii grabeste pe bancheri sa reducabonusurile

Alistair Darling, ministrul britanic de finante a cerut bancherilorsa se grabeasca sa demonstreze ca "traiesc pe aceeasi planeta catoti ceilalti" prin reducerea de bonusuri. In apararea decizieisale de a impune o taxa de 50% asupra bonusurilor bancherilor, el aspus ca a dorit mai degraba sa schimbe comportamentul bancherilordecat sa majoreze veniturile de la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24