ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
06.01.2010, 10:10 9

Noile masuri ne securitate nemultumesc operatorii deaeroporturi

Lord Adonis, secretarul britanic pentru transport, urmeaza sa seintalneasca cu proprietarii principalelor aeroporturi din MareaBritanie, intr-un moment in care au aparut o serie de tensiuni incadrul industriei din cauza noilor masuri se securitate ce urmeazaa fi implementate intr-un timp foarte scurt si al caror cost arputea fi prea mare. BAA, operatorul aeroportului Heathrow, alaturide alti operatori care vor fi nevoiti sa suporte costurile noilormasuri anuntate, au organizat o teleconferinta unde au prezentatParlamentului pozitia lor.

Buffett intervine in batalia pentru Cadbury

Warren Buffett s-a implicat in batalia pentru preluareaproducatorului de dulciuri Cadbury. Investitorul a anuntat companiaKraft ca nu ar trebui sa utilizeze prea multe actiuni pentru a-sifinanta oferta ostila in valoare de 10,4 mld. lire. Interventiamiliardarului a survenit dupa ce grupul american a anuntat caraportul bani - titluri in cazul ofertei pentru Cadbury va fimajorat. Compania urmeaza sa obtina noi fonduri din vanzarea catreNestle a afacerii sale de pizza din America de Nord in schimbulsumei de 3,7 mld. dolari. Grupul de investitii Berkshire Hathaway,al lui Buffett, este cel mai mare investitor al Kraft, cu oparticipatie de 9,4%.

Supertaxa pe bonusuri, un esec, insa Trezoreria ia sutede milioane

Incercarea lui Alistair Darling, ministrul britanic de finante,de a convinge bancile sa nu mai acorde bonusuri extrem de generoaseprin impunerea unei "supertaxe" de 50%, a esuat, recunosc oficialiiguvernamentali, in conditiile in care mai multe institutiiplanuiesc sa absoarba taxa fara a reduce insa bonusurile. Aliatiiministrului recunosc ca taxa nu a schimbat comportamentul marilorinstitutii financiare insa, ei sunt multumiti ca Trezoreria vaincasa sute de milioane de lire cu doar cateva luni inainte dealegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO