ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
02.03.2010, 10:56 8

Mandelson cere schimbarea regulilor care reglementeazaachizitiile

Lord Mandelson a cerut inasprirea regulilor care reglementeazaachizitiile pentru a ajuta companiile sa evite preluarile ostileanimate de ceea ce el numeste "un acord convenabil". Ministrulpentru comert a expus o serie de propuneri, inclusiv posibilitateade a bloca acorduri care nu primesc sustinerea a cel putin douatreimi din actionari.

Fondurile suverane din Asia se inghesuie sa sustinavanzarea diviziei din Asia a AIG

Fonduri suverane din China si Singapore au venit in ajutorulfondului Prudential in incercarea acestuia de a achizitiona inschimbul sumei de 35,5 mld. dolari AIA, divizia din Asia a AIG.Aceasta este o mutare strategica ce ar putea ajuta investitoriisustinuti de stat sa primeasca o participatie substantiala incadrul celui mai mare asigurator din regiune. Aceasta situatiesugereaza ca fondurile suverane sunt pregatite sa injecteze bani inacest sector, in special in acorduri de pe pietele lor de baza.

Temerile legate de problemele fiscale se reflecta asupralirei

Lira sterlina s-a depreciat pe pietele valutare dupa ceinvestitorii au expus posibilitatea ca dupa alegerile ce suntasteptate a avea loc in mai, sa nu existe nici un partid cumajoritate in Parlament. Lira a pierdut aproape 4 centi in decursde doua ore, coborand sub pragul cheie de 1,5 dolari. Traderii auspus ca temerile legate de problemele fiscale ale statului stau inspatele deprecierii monedei nationale britanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO