ZF 24

Ce spun jucatorii din textile despre numirea in functia de ministru a Luminitei Placinta

14.07.2009, 20:05 28

Luminita Placinta nu este cunoscuta sa fi facut un sport de performanta, dar poate avea calitati pe care fostul ministru al Tineretului si Sporturilor nu le are. “Este un manager bun, pentru ca vine din sectorul privat. Stie ce inseamna decizie, control, gestionarea banilor, are cu siguranta mai multa expertiza decat Monica Iacob Ritzi. In plus nu are o imagine negativa”, a declarat pentru ZF Maria Grapini, presedintele federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei (FEPAIUS) sI administratorul companiei de textile Pasmatex.

Sunt si dezavantaje, mai ales din faptul ca Luminita Placinta nu are legatura cu acest domeniu, ceea ce ar putea sa o puna in dificultate in momentul confruntarii cu problemele specifice ale sportului. Cu toate acestea, “intotdeauna cel care urmeaza unui ministru cu probleme este mai atent”, completeaza Grapini.  Maria Grapini crede insa ca era momentul desfiintarii ministerului si a inlocuirii acestuia cu o agentie. “Se vorbeste despre restructurare, despre costuri mai mici. Era un bun exemplu de restructurare adminitrativa daca desfiintau ministerul si creau o agentie. Era o actiune care nu mai deranja pe nimeni”, explica Grapini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO