ZF 24

CEC ieftineste creditele in lei si in euro

29.03.2010, 11:42 42

CEC Bank, singura banca comerciala detinuta de stat, reducedobanzile la creditele in lei aflate in derulare cu jumatate depunct procentual, prin ajustarea indicatorului de baza, primerate.

Costul creditelor pentru clienti este calculat in functie deindicatorul prime rate, la care se adauga o marja. Astfel, lacreditele pentru persoane fizice, nivelul indicatorului "primerate" scade la 10,75% pe an, de la 11,25% pe an. La creditelepentru companii indicatorul coboara la 10,9% pe an, de asemenea cujumatate de punct sub nivelul precedent.

"De noile procente de dobanda redusa beneficiaza toti clientii careau prevazuta dobanda de baza Prima Rate in contractele semnate cubanca. Fiind vorba de o reducerede dobanda, CEC Bank considera canu mai este necesara notificarea prealabila a clientilor", spunreprezentantii bancii.
Pentru creditele in euro CEC Bank calculeaza un singur nivel alindicatorului prime rate, atat pentru clientii individuali cat sipentru companii. Nivelul prime rate coboara la 6,9% pe an, de la7,25% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO