ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

24.09.2009, 19:07 12

1. Afacerile de retail sunt in insolventaiminenta. Afacerile de retail sunt in insolventa iminenta,singura solutie fiind reorganizarea si restructurarea creditelorcare au stat la baza cresterii acestui segment, conform lui AndreiCionca, managing partner la Casa de Insolventa Transilvania."Scaderea cifrei de afaceri si a pretului afecteaza foarte puterniccompaniile de retail. Afacerile de retail sunt in insolventaiminenta, reesalonarea creditelor nefacand decat sa intarzieintrarea in insolventa. Astfel, singura solutie este reorganizareasi restructurarea creditelor", a spus Cionca, in cadrulevenimentului organizat de ZIARUL FINANCIAR, "Cum se poate protejainsolventa de creditori".

2. Cursul BNR a coborat la minimul ultimelor sasesaptamani. Moneda nationala a continuat sa se aprecieze insedinta de joi, pentru a treia zi consecutiv, astfel ca referintapublicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a coborat cu 1,61bani, la 4,2132 lei/euro, ajungand la cel mai redus nivel dinultimele sase saptamani. Pe piata bancara, leul a continuat sa seaprecieze in a doua parte a zilei, inchizand piata locala usor subpragul de 4,21 lei/euro.


3. Basescu cere referendum pentru parlamentunicameral. Presedintele Traian Basescu a propus joiorganizarea unui referendum pentru un parlament unicameral sireducerea numarului de parlamentari de la 417 la maxim 300.Potrivit sefului de stat, referendumul ar trebui organizat odata cualegerile prezidentiale, pentru a diminua costurile. Seful statuluia spus ca a cerut aviz presedintilor celor doua Camere pentru "acontinua reforma statului".

4. Deloitte lanseaza primul indice de incredere amediului de afaceri din Europa Centrala, inclusiv Romania.Compania de consultanta Deloitte a lansat primul Indice deincredere a mediului de afaceri din Europa Centrala (DeloitteBusiness Sentiment Index - DBSI), acesta reflectand opiniileliderilor de afaceri din Romania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovaciasi Croatia. Pentru primul semestru al acestui an indicele deincredere s-a situat la nivelul de 97, companiile romanestinumarandu-se printre cele mai optimiste din regiune privindeconomia romaneasca.


5. Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate lacompaniile de pe piata petrolului. Consiliul Concurentei aefectuat mai multe inspectii inopinate la sediile principalilorjucatori de pe piata petrolului, acestea facand parte dininvestigatia declansata de autoritate pe aceasta piata. Autoritateade concurenta are in analiza aceasta piata inca din anul 2005, caurmare a dinamicii si evolutiilor din sectorul petrolier la nivelintern si international, se arata intr-un comunicat alinstitutiei.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO